Din länk här?

blueray

Spara som favorit                       Gör allt om allt till din startsida

Blu-ray disc ersätter DVD-skivorna?
Det har länge talats om att blu-ray ska ersätta våra DVD-skivor men hur kommer det igentligen att bli?
Från början var det tal om vilket vi skulle använda oss av, Blu-ray disc eller HD-DVD. Som det ser ut idag så har Blu-ray vunnit denna kampen. Det stora filmbolaget Warner håller nu helt på att gå över till Blu-ray och andra filmbolag följer sakta men säkert efter. Men en del filmbolag tar det lite längre tid för då dem har kontrakt med HD-DVD fortfarande.

 

 

Varför blueray-skivor? I en blueray skiva får det plats en mängd data, det vanligaste ligger just nu på 25GB som heter single-layer vilket är extremt mycket om man jämför med en dvd skiva på 4,7GB. Sedan finns det även Blue-ray skivor som heter dual-layer disc som har plats för 50GB Blueray är relativt nytt på marknaden och har inte riktigt börjat revolutionera i världen än. Priset för en skiva eller en spelare med blue-ray är extremt högt och där av säljer det inte så bra. HD som nästan kom samtidigt som bluray har det gott betydligt bättre för. HD-tv säljs runt om i världen i nästan alla nya tv-appraterna. För att läsa Blueray skivor använder man sig av en blå laser istället för röd. Detta är för att den blå lasern läser mer finstilt än den röda. Det får plats mycket mer DATA på en blueray-skiva än det får på en DVD-skiva.

 

Blueray har utvecklades 2002 genom ett företag som heter Blue-Ray disc Association. Företaget sammarbetar med en rad stora företag som försöker hjälpas åt att göra blueray till en ny revolotionerande teknik. Företag som hjälper till att utvecklar blueray skivor är bl.a Sony och Philips.
Just nu så finns det inte så många filmer som just är i blueray format. Anledningen till detta är förhoppningsvis att skivorna är dyra för att de är relativt nya och för att det inte finns så många blueray spelare ute på marknaden till ett bra pris. Sony släppte för ett tag sen Playstation 3 där bland annat blueray finns med. Jag personligen tror inte att blueray kommer att slå igenom som väntat.

 

En blueray brännare ligger idag mellan 2500- 9000kr. Jag personligen tycker att detta är dyrt. Men det är som all annan elektronik som nästan precis har släppts. Priserna ligger högt till en början men sedan så sjunker priserna med åren. När dvd brännaren utvecklades så var priset likt blueray brännaren. Leta upp det bästa priset på en blueray brännare på priserunner.se. På webbsidan hittar du även andra elektroniska produkter till det bästa priset som går att få här i sverige.

Blueray är en advancerad teknik som kostar mycket pengar att ha i produktion. Detta är framförallt för företaget som är Blue-Ray disc Association och därför har dem så högt pris nu i början på alla produkterna och skivorna. När man kollar på alla nya filmer som kommer ut på dvd så trycks även en del av filmerna upp på en blueray skiva.

En mycket bra och uppdaterad webbsida som skriver om blu-ray är Blu-ray.com. Där kan du läsa om allt inom blu-ray och dess utveckling. Du hittar senaste nytt, blu-ray spelare, senaste blu-ray filmerna, dem hetaste blu-ray brännarna och mycket mera!

Mer information om Blu-ray och HD.

 

Blueray filmer

Det kommer ut allt mer filmer som är i blueray format även fast blueray fortfarande är en dyr teknik. Nästan alla storfilmer som har varit på bio tryks nu upp i blueray format. Kanske är det dags att köpa en blueray-spelare?

Tjäna pengar på internet 

Annonsera här

Länka till oss

© 2007-2008 Allt om allt på Internet direkt|Rekommenderade länkar: Tjäna pengar
Denna sidan är byggd så att du ska hitta saker lättare på Internet
men vi garanterar inte att länkarna eller att texten stämmer.
Vi försöker att uppdatera sidan så gott det går med
nya texter och länkar till det du behöver
för din startsida på Internet.
 

 • Spela spel gratis
 • Tjäna pengar - marketshark 

  Sidor som länkar hit
  Herbalife

   

  Vill du ha din länk här ovanför? Din webbsida kommer att visas på varje undersida Läs mer

  Marknadsför dig billigt på Internet med e-postmarknadsföring och skapa nyhetsbrev. Vill du göra din webbsida viktigare för Google läs mer om länkbyte